Terug naar overzicht

Het kunstwerk dat ik kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heb gemaakt, heeft recentelijk zijn nieuwe thuis gevonden! Het “woont” nu in de entree van het gebouw Nescio in Haren, gemeente Groningen! 

De wanden zijn bekleed met allerlei voorbeelden van decoratieve wandafwerkingen en daarnaast heb ik   een grote collectie aan voorbeeldpanelen. Hier maak ik al mijn proefstukken en allerlei vrij werk.

Mijn oorspronkelijke idee was, om het werk te verkopen en het geld te doneren aan het Rode Kruis, voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Maar er kwam geen redelijk bod, dus had ik het nog altijd in eigen bezit. Gelukkig kwam ik in contact met Willemijn Kemp en kon ik het tweeluik doneren aan de Sociale Brigade: www.socialebrigade.com! Op woensdag 5 april heb ik het kunstwerk overhandigd in het gebouw Nescio. Dit gebouw biedt woongelegenheid aan vele Oekraïense vluchtelingen èn hun huisdieren. Hier staat het werk symbool voor hun moed en veerkracht en helpt het hen eraan herinneren dat zij ook ver van huis liefde en steun krijgen van onbekende mensen die hen alle goeds wensen. 

En extra leuk: Het kunstwerk is ook mee geweest met de activiteiten van de Sociale Brigade tijdens het bevrijdingsfestival in Groningen!

nescio hotel groningen